هالیوود و سکس

فیلمهای هالیوودی چه باورهای غلطی را وارد ذهن ما کردهاند؟
فیلمهای هالیوودی چه باورهای غلطی را وارد ذهن ما کردهاند؟ | از شما دعوت میکنیم این مطلب را دنبال کنید.
اگر از طرفداران فیلمهای هالیوودی هستید لطفا کمی به جواب این سوال فکر کنید؛ این فیلمها کدام دسته افراد را جذابتر به نمایش در میآورند؟
- -افراد سیگاری
- -روانشناسان
- -مدیران شرکتها
- -معلمان ورزش
اخیرا نتایج #پژوهشی در مجله روانشناسی کودک به چاپ رسید که نشان میدهد افزایش عناصر جنسی در فیلمها میزان روابط نامشروع جنسی در نوجوانان و حاملگیهای ناخواسته در دختران نوجوانی که آنها را تماشا میکنند را بالا میبرد تاجائیکه تعداد حاملگیهای ناخواسته در دختران نوجوانی که خانواده آنها منع خاصی برای تماشای این فیلمها قائل نمیشوند دوبرابر دخترانی است که خانواده، آنها از تماشای فیلمهای هالیوودی منع میکنند. توجه داشته باشید این تاثیر تنها در مورد فیلمهای داستانی #هالیوودی است (نه فیلمهای #مستهجن).
در ضمن مشخص شده این تاثیر ربطی به شرایط خانوادگی، محیط زندگی، وضعیت تحصیلی و پیشینه بیماریهای روانی یا هر عامل دیگری ندارد (یعنی افزایش روابط نامشروع و دوبرابر شدن حاملگیهای ناخواسته این دختران فقط و فقط تحت تاثیر تماشای این فیلمها قرار داشته).
والدین همواره به تابوشکنی و صریحتر شدن روز به روز نمایش #سکس، خشونت و مصرف مواد مخدر در رسانهها اعتراض کردهاند اما رسانهها بخاطر گردش مالی سرسام آور این صنعت و سود سرشار آن همواره به بهانههای مختلفی همچون مشخص نبودن تاثیر نمایش این فیلمها بر #نوجوانان از زیر آن شانه خالی کردهاند ولی پژوهش هایی نظیر این بخوبی نشان میدهند که این تاثیر بسیار عمیق است.
اولین نارضایتی درباره محتوای فیلمها را گروههای طرفدار حقوق زنان و اقلیتها بروز دادند زیرا متوجه شدند به طرز عجیبی در بیشتر این فیلمها #زنان و اقلیتهای نژادی و مذهبی به شکل تحقیرآمیزی نمایش داده میشوند.
و این اعتراضات وقتی اوج گرفت که پژوهشها نشان داد این تصویر مخدوش نگرش جامه نسبت به این گروهها را تحت تاثیر قرار داده و منجر به ایجاد تصورات قالبی در مورد آنها شده است (مثلا سیاهپوستان احمقند، زنان ضعیف و بیاراده هستند).
البته والدین بیش از اینکه نگران این تصورات قالبی باشند نگران رفتارهایی هستند که فرزندانشان از این فیلمها یاد می گیرند (یادتان باشد که جامعه هدف صنعت فیلمسازی کودکان، نوجوانان و جوانان هستند). در همین راستا گروهی از پژوهشگران کنجکاو شدند بدانند فیلمها در مورد بهداشت جنسی چه پیامهایی را به مخاطبان منتقل میکند.
به همین خاطر آنها تمام #صحنههای_سکسی و فیلم های سکسی پرفروشترین فیلمها از سال ۱۹۸۳ تا ۲۰۰۳ را مورد بررسی قرار دادند.
آنها دریافتند در اکثر این صحنهها شخصیتهای فیلم سوپر با کسانی که آنها را بخوبی نمیشناسند روابط جنسی برقرار میکنند، از کاندوم یا هیچیک از روشهای جلوگیری از بیماری استفاده نمیکنند و هیچگاه هم بخاطر این رفتار دچار عواقب منفی نمیشوند.
چند محقق در پژوهش دیگری رابطه بین صحنههای به نمایش در آمده در فیلمها و رفتار واقعی بینندهها را مورد بررسی قرار دادند.
در این پژوهش معلوم شد نمایش انجام کاری در یک فیلم منجر به ایجاد پذیرش در ذهن بیننده میشود برای مثال نمایش #سیگار کشیدن در فیلم باعث میشود نوجوانان نگرش مثبتتری نسبت به اینکار داشته باشند و سیگار کشیدن را از سنین پایینتری آغاز کنند، مخصوصا وقتی ببینند قهرمان مورد علاقهشان در حال سیگار کشیدن است.
چه دوست داشته باشیم و چه نداشته باشیم ما تحت تاثیر فیلمهایی که میبینیم قرار میگیریم و این تاثیر آنچنان در لایههای عمیق ذهنمان صورت میپذیرد که هشیارترین انسانها هم متوجه آن نمیشوند. حال بیایید ببینیم پژوهشها در مورد اینکه فیلمهای هالیوودی در حال ساختن چه تصورات قالبی در ذهن ما هستند، چه نظری دارند:
–بیش از دوسوم انیمیشنهای رده سنی G (عمومی) که بین سالهای ۱۹۳۷ تا ۱۹۹۷ ساخته شدهاند مصرف الکل یا سیگار را آشکارا نمایش دادهاند و این کار را نه شخصیتهای منفی فیلم بلکه شخصیتهای خاکستری و گاهی مثبت انجام دادهاند.
-در بیشتر کارتونهای شرکت والتدیزنی بیماران روانی به نمایش در میآیند که در اغلب آنها این افراد شخصیت بد ماجرا هستند. در ژانرهای دیگر نیز اغلب بیماران روانی شخصیت بد فیلم هستند.
-افراد #معلول و ناتوانان ذهنی در اکثر فیلمها از جامعه حذف میشوند (در اغلب فیلمها هیچ فرد معلولی وجود ندارد).
–در اکثر فیلمهای هالیوودی افرادی که مشروبات الکلی مصرف میکنند اغلب افرادی جذاب، رمانتیک و ثروتمند هستند (در مقایسه با کسانی که مشروب نمینوشند).
–در اکثر فیلمهای هالیوودی افراد مسن (مخصوصا زنان پیر) بد اخلاق، کمتر باهوش و کمتر اخلاقمدار نشان داده میشوند که در اکثر مواقع نیز فقط دست و پای قهرمان داستان را میگیرند و در مجموع عملکرد مثبتی ندارند.
–در بیش از نیمی از فیلمهای هالیوودی که شخصیت روانشناس در آنها وجود دارد این روانشناسان از قوانین اخلاقی و حرفهای تخطی کرده و از بیمار خود سواستفاده (جنسی، مالی و …) میکنند و جالب اینکه زنان روانشناس دوبرابر بیش از روانشناسان مرد به اعمال #جنسی با بیمارانشان میپردازند!
-همچنین غالب این فیلمها سه تصور قالبی در مورد روانشناسان را به مخاطب خود القا میکنند؛
۱-جناب دکتر شیطان
کسی که از علم روانشناسی به عنوان ابزاری برای رسیدن به اهداف شیطانی خود استفاده میکند.
۲-جناب دکتر بی خاصیت
کسی که هیچ قابلیت و توانایی ندارد و حتی قادر به رتق و فتق کردن بحرانهای زندگی خود هم نیست.
۳-جناب دکتر شکفتانگیز
کسی که باهوش، کارآمد و عاشق علم است اما آنقدر غرق کار با بیمارانش است که زندگی شخصیاش را آب برده.
–در اکثر فیلمها کارمندان ادارات (پلیس، بیمه و …) افرادی هستند برای چندرغاز پول حاظرند هر بلایی بر سر مردم بیاورند. البته کارمندان خوب هم هستند ولی آنها اغلب افراد منزوی و بدردنخوری هستند که در بدبختی خود دست و پا میزنند.
-و اما جالبترین نکته در این فیلمها اینست که معلمهای ورزش در اکثر این فیلمهای هالیوودی در حال انجام کارهای خشن با بچهها هستند و هیچگاه معلمهای ورزش در حال آموزش چیزی به بچهها نیستند. زنانی که معلم ورزشند اغلب زنانی مردصفت و مردان هم اغلب بچهباز هستند (بچهها را دید میزنند).
شاید از شنیدن بعضی از این موارد متعجب شده باشید ولی خوب است بدانید اگر جزو تماشاگران حرفهای فیلمهای هالیوودی هستید بسیاری از این تصورات قالبی در ذهنتان جای گرفتهاند هرچند اگر حتی بصورت آگاهانه آنها را نپذیرید.
متاسفانه این تصورات قالبی در تصمیمگیریها و نگرشهای ما تاثیر میگذارند؛ برای مثال یک لحظه با خود فکر کنید؛ آیا از نظر شما هم معلمهای ورزش پول مفت میگیرند یا کارمندان ادارات همه رشوهبگیر هستند؟ اگر چنین است تحت تاثیر تصورات قالبی که تماشای این فیلم ها در ذهنتان ایجاد کرده قرار دارید.

نویسنده: یان شریرا
نویسنده و روانشناس اجتماعی
منبع: PSYCHOLOGY TODAY
مترجم: حمید ابراهیمی زاده
روان نویس
لطفاً این مطلب را به اشتراکگذاری بگذارید!
- برای چاپ کردن کلیک کنید (در پنجرۀ تازه باز میشود)
- برای به اشتراک گذاشتن در رددیت کلیک کنید (در پنجرۀ تازه باز میشود)
- Click to share on Skype (در پنجرۀ تازه باز میشود)
- برای اشتراکگذاری روی WhatsApp کلیک کنید (در پنجرۀ تازه باز میشود)
- برای اشتراکگذاری روی Telegram کلیک کنید (در پنجرۀ تازه باز میشود)
- برای اشتراکگذاری روی تامبلر کلیک کنید (در پنجرۀ تازه باز میشود)
- کلیک نمایید تا روی Pocket اشتراک گذاشته شود (در پنجرۀ تازه باز میشود)
- برای اشتراکگذاشتن فیسبوک خود کلیک کنید (در پنجرۀ تازه باز میشود)
- کلیک کنید تا روی گوگل+ به اشتراک گذاشته شود (در پنجرۀ تازه باز میشود)
- برای به اشتراک گذاشتن در توییتر کلیک کنید (در پنجرۀ تازه باز میشود)
- برای به اشتراک گذاشتن روی لینکداین کلیک کنید (در پنجرۀ تازه باز میشود)
- برای اشتراکگذاری رو هم میهن کلیک کنید (در پنجرۀ تازه باز میشود)
- برای اشتراکگذاری رو فیسنما کلیک کنید (در پنجرۀ تازه باز میشود)
- برای اشتراکگذاری رو کلوپ کلیک کنید (در پنجرۀ تازه باز میشود)
جستجو در سایت
- دانلود طنز سیاسی دکتر سلام ۱۶۹
- دانلود سخنرانی حجه الإسلام معمار منتظرین – ...
- ترجمان – رنج تو نامی دارد
- باید به اربابان رایانهای جدید خوشامد بگوییم
- پرونده: مخدرها، از میدان جنگ تا پسکوچههای ...
- باشگاه اندیشه › وداع با تمامیتخواهی فرهنگی
- نسخۀ صوتی: حسرت برای گذشتهای که هرگز نبوده
- باشگاه اندیشه › منطقباورانی اسیرِ جادوی ...
- آیا رباتها آزادمان خواهند کرد؟
- مخترع «واقعیت مجازی» میگوید همین حالا ...
- دانلود طنز سیاسی دکتر سلام ۱۶۹
- یادداشت برداری با قلم و کاغذ بهتر است یا لپ ...
- اثبات بی علاقگی زرتشتیان پیش از اسلام به علم ...
- چرا همیشه بهترین را برای آخر می گذاریم؟
- در مسیر موفقیت فعالیتهای اشتباه انجام ندهید
- مستند بعد از خمینی، قسمت چهارم – جمهوری ...
- آشنایی با فضایل و خواص سوره سبأ و قرآن درمانی
- چگونه به تفکر خلاقانه دست بیابیم؟
آخرین دیدگاهها
- محدثه در همه چیز در مورد عروسکهای سکسی لولیتا
- ناشناس در دانلود قسمت دوازدهم مستند خارج از دید
- فرزانه در دانلود سخنرانی حجه الإسلام معمار منتظرین – محرم ۹۷
- بینام در انجمن گپ و گفت خریداران کلیه
- مجتبی در انجمن گپ و گفت خریداران کلیه
دیدگاه ها (0)