افراد با شهامت با تردیدهای نابجا فرصتها را هدر نمیدهند.

شهامت چیست و افراد باشهامت چه ویژگی هایی دارند؟
شهامت چیست | دست به هر کاری که بزنید بالاخره یک نفر پیدا میشود که بشما بگوید دارید اشتباه میکنید و همیشه صدایی درونتان هست که حرف های آن یک نفر را تائید کند. چکار میکنید؟ پا پس میکشید یا راهتان را ادامه میدهید؟ این همان دوراهیست که موفقها را از بازندهها جدا میکند. پس موفق شدن تنها نیاز به ایده و علم ندارد؛ نیاز به شهامت هم دارد.
رالف والدو امرسون
فرهنگ های مختلف ارزشهای مختلفی دارند ولی “#شهامت” در طول تاریخ و در تمام فرهنگها همیشه یک ارزش بوده است. شهامت به افراد کمک میکند تا با چالشهایشان روبرو شوند و پا را از محدودیت های انسانی فراتر گذاشته و به آنچه آرزویش را دارند برسند.
خیلی چیزها هستند که می توانند زندگی انسانها را عوض کنند (یک ارث خوب، یک #شانس خوب، یک زن خوب، یک دوست خوب و …) ولی شهامت بی هیچ قیدی زندگی را عوض میکند (شهامت قید خوب را نمی پذیرد). البته شهامت به معنای نترسی نیست.
شهامت قدرت مواجه شدن است. مواجه شدن با ترس، اضطراب، شانس، روزگار و هر آنچه که قصد دارند ما را به زانو درآورد. مثلا شهامت میتواند به یک معتاد کمک کند تا دست از #اعتیاد بکشد یا به فردی که در کودکی مورد آزار جنسی قرار گرفته کمک کند تا از این بحران روانی عظیم عبور کند و به یک فرد سالم و مولد تبدیل شود.
با توجه به این تعاریف، بنظرم به اندازه کافی ارزش شهامت در زندگی نسانی را دانسته باشید. حال وقت آن رسیده که تصمیماتمان و البته خودمان را بسنجیم. آیا فرد با شهامتی هستیم؟ آیا تصمیمات شجاعانه میگیریم؟ بگذارید امتحان کنیم!
من ۵ ویژگی تصمیمات شجاعانه و ۵ ویژگی افراد باشهامت را یادداشت کرده ام. بیایید آنها را مرور کنیم:
۱-یک تصمیم شجاعانه بدنبال هدفی بامعناست
شهامت یعنی توانایی دنبال کردن اهداف بامعنای شخصی در دریای متلاطم ترسها. ارسطو معتقد بود یک فرد وقتی زندگی کرده که توانسته باشد تمام توانایی های بالقوه اش را بالفعل کرده باشد، در غیر اینصورت فقط پول و وقت پدر و مادرش را حرام کرده.
دنبال کردن یک هدف ممکن است در ابتدا استرس و درد بهمراه داشته باشد ولی در نهایت همین هدفهاست که به زندگی ما معنا میدهد. همچنین پژوهشها نشان داده هدفمندی زندگی در سلامتی ما نیز تاثیر بسزایی دارد؛ زیرا کسانی که هدفمند زندگی میکنند اضطراب و استرس کمتری را تجربه میکنند.
۲-یک تصمیم شجاعانه معتبر است
اغلب افراد “اعتبار” را معادل خلوص، اصالت، یکتایی و صداقت و مخالف تقلید و ساختگی بودن میدانند. اتخاذ تصمیمات معتبر بدون دخالت دادن سایر عوامل و قدم گذاشتن در راه رسیدن به آن، مصداق عملی شهامت است.
یک انتخاب معتبر از نیاز اساسی و واقعی فرد بر میآید نه سفارشات و اعمال فشار دیگران (مثلا چون همه مهندس شده اند من هم باید مهندس شوم یا چون پدرم گفته حتما باید وکیل شوم).
۳-یک تصمیم شجاعانه آزادانه گرفته میشود
یک انتخاب شجاعانه، انتخابی است که فرد آزادانه آن را انتخاب میکند (رولو می). نتخاب آزاد، انتخابی است که فرد تمام مسئولیتهایش را میپذیرد و از آنجائبکه اضطراب روی دیگر سکه مسئولیت است؛ پس اگر میخواهید بدانید انتخابتان آزاد و شجاعانه بوده ببینید که آیا این انتخاب شما را مضطرب میکند یا نه؟ اگر جوابتان مثبت است پس خوشحال باشید و اگر تصمیمی گرفتید که شما را مضطرب نمیکند بدانید آن انتخاب مال شما نیست، تقلبی است، تقلیدی است و در هر حال ربطی به شهامت ندارد.
۴-یک تصمیم شجاعانه ریسک به همراه دارد
تصمیم شجاعانه همیشه با احتمال شکست همراه است و تصمیمی که احتمال شکست در آن نباشد اصلا نیازی به شهامت ندارد. اما این احتمال شکست تضمین میکند؛ تنها کسانی قدم در راه عملی کردن این تصمیم اصیل بگذارند که شهامت لازم را داشته باشند.
کسانی که به اختلال وحشتزدگی مبتلا هستند به دو دسته تقسیم میشوند. یکدسته آنهایی هستند که شهامت دارند و خود را با شرایط وحشتزا مواج میکنند و درمان میشوند و دسته دوم کسانی هستند که تا ابد با این ترس باقی میمانند. آنهایی که شهاممت بخرج میدهند و خود را در شرایط وحشتزا قرار میدهند همیشه با این خطر مواجه هستند که در میانه راه کم بیاورند و ترسشان تشدید شود.
۵-یک تصمیم شجاعانه به ریسکش میارزد
انجام ریسک های بی مورد و پرتعداد از حماقت است و ربطی به شهامت ندارد مثلا کسی که تصمیم بگیرد بدون هیچ آموزش حرفهای با چتر از هواپیما بپرد یک احمق است ولی کسی که در میانسالی تصمیم میگیرد از شغلش استعفا دهد و یک کار و کاسبی مستقل برای خودش راه بیندازد ممکن است احمق نباشد (البته اگر سنجیده دست به این کار بزند).
حال قصد دارم پنج ویژگی یک فرد باشهامت را برایتان ذکر کنم:
۱-کنترل عواطف
یکی از ویژگیهای افراد باشهامت اینست که میتوانند در شرایط سخت احساساتشان را مدیریت کنند. مدیریت احساسات مسئله بسیار کلیدی است تا جایی که آموزش نحوه کنترل کردن احساسات در شرایط دشوار بیشترین سهم را در آموزشهای نظامی و مدیریت بحران دارد. یکی از مهمترین آموزشهای مدیریت عواطف اینست که؛ یاد بگیریم چگونه افکارمان عواطفمان را کنترل کنند (نه برعکس).
۲-غلبه بر ترسها
معنای واقعی شهامت همین غلبه بر ترسهاست و دیگر ویژگیها از این مفهوم نشات میگیرند. البته نکته مهمی که در این بین وجود دارد ؛ بین فردی که نمیترسد و جلو میرود و فردی که میترسد ولی جلو میرود فرق بسیار مهمی وجود دارد. کسی که نمیترسد و از سر نترسی جلو میرود بیمار است و باید خود را به یک روان شناس نشان دهد اما کسی که میترسد ولی باز هم جلو میرود نمونه یک فرد باشهامت است.
۳-حمایت اجتماعی
افراد با شهامت نه تنها برای خود حمایت اجتماعی کسب میکنند بلکه از دیگران هم حمایت می کنند زیرا حمایت اجتماعی استرس و اضطراب ما را کاهش داده و بر شهامت ما در مواجهه با مصائب میافزاید مثلا وقتی قرار است فرد عزیزی را از دست دهیم (فوت یا طلاق) اگر دوستانمان در کنار ما حضور داشته باشند به مراتب این مصیبت آسانتر خواهد بود. این حمایت اجتماعی از طریق استقامتی که شما در راه رسیدن به آن هدف نشان میدهید کسب میشود.
۴-اعتماد بنفس
اعتمادبنفس یک خصیصه بنیادی است و به معنای باور به اینست که “هر اتفاقی بیفتد، من میتوانم این کار را انجام دهم”. بین اعتماد بنفس و شهامت ارتباط تنگاتنگی وجود دارد زیرا که باور و اعتماد به تواناییها، مهمترین پشتیبان افراد در مواجهه با ترسهاست.
۵-فرصت طلبی
همانطوری که ضربالمثل “When the going gets tough, the tough get going” میگوید (مترجم: با عرض پوزش من نتوانستم ضربالمثل معادل این ضرب المثل را پیدا کنم ولی مضمون آن اینست که؛ عیار واقعی افراد در هنگام سختی مشخص میشود) ما انسانها ذاتا موجوداتی هستیم که در شرایط فشار، عملکرد بهتری از خود نشان میدهیم و وقتی در بوته عمل سنجیده میشویم معلوم میشود شجاعتر از آن هستیم که تصور میکنیم ولیکن نکته اینجاست که آیا حاظریم دل به دریا بزنیم؟ آیا وقتی صحنه مهیاست ما نیز مهیا هستیم؟ بستگی به شهامت ما دارد!
افراد با شهامت با تردیدهای نابجا فرصتها را هدر نمیدهند.
نویسنده: دکتر شهرام حشمت
استادیار بازنشسته روان شناسی از دانشگاه #ایلینویز
منبع: PSYCHOLOGY TODAY
مترجم: حمید ابراهیمی زاده
لطفاً این مطلب را به اشتراکگذاری بگذارید!
- برای چاپ کردن کلیک کنید (در پنجرۀ تازه باز میشود)
- برای به اشتراک گذاشتن در رددیت کلیک کنید (در پنجرۀ تازه باز میشود)
- Click to share on Skype (در پنجرۀ تازه باز میشود)
- برای اشتراکگذاری روی WhatsApp کلیک کنید (در پنجرۀ تازه باز میشود)
- برای اشتراکگذاری روی Telegram کلیک کنید (در پنجرۀ تازه باز میشود)
- برای اشتراکگذاری روی تامبلر کلیک کنید (در پنجرۀ تازه باز میشود)
- کلیک نمایید تا روی Pocket اشتراک گذاشته شود (در پنجرۀ تازه باز میشود)
- برای اشتراکگذاشتن فیسبوک خود کلیک کنید (در پنجرۀ تازه باز میشود)
- کلیک کنید تا روی گوگل+ به اشتراک گذاشته شود (در پنجرۀ تازه باز میشود)
- برای به اشتراک گذاشتن در توییتر کلیک کنید (در پنجرۀ تازه باز میشود)
- برای به اشتراک گذاشتن روی لینکداین کلیک کنید (در پنجرۀ تازه باز میشود)
- برای اشتراکگذاری رو هم میهن کلیک کنید (در پنجرۀ تازه باز میشود)
- برای اشتراکگذاری رو فیسنما کلیک کنید (در پنجرۀ تازه باز میشود)
- برای اشتراکگذاری رو کلوپ کلیک کنید (در پنجرۀ تازه باز میشود)
برچسب ها
جستجو در سایت
- دانلود طنز سیاسی دکتر سلام ۱۶۹
- دانلود سخنرانی حجه الإسلام معمار منتظرین – ...
- ترجمان – رنج تو نامی دارد
- باید به اربابان رایانهای جدید خوشامد بگوییم
- پرونده: مخدرها، از میدان جنگ تا پسکوچههای ...
- باشگاه اندیشه › وداع با تمامیتخواهی فرهنگی
- نسخۀ صوتی: حسرت برای گذشتهای که هرگز نبوده
- باشگاه اندیشه › منطقباورانی اسیرِ جادوی ...
- آیا رباتها آزادمان خواهند کرد؟
- مخترع «واقعیت مجازی» میگوید همین حالا ...
آخرین دیدگاهها
- محدثه در همه چیز در مورد عروسکهای سکسی لولیتا
- ناشناس در دانلود قسمت دوازدهم مستند خارج از دید
- فرزانه در دانلود سخنرانی حجه الإسلام معمار منتظرین – محرم ۹۷
- بینام در انجمن گپ و گفت خریداران کلیه
- مجتبی در انجمن گپ و گفت خریداران کلیه
دیدگاه ها (0)