-می دونی … من دنبال یکی میگردم که یکم سنش بیشتر باشه.
-حقیقتش من دنبال یکی ام که فاصله اش باهام کم باشه.
تلاش برای آشنا شدن با افراد از طریق شبکه های اجتماعی تفریح جالبیست، البته اگر جوابهای اینچنینی دریافت نکنیم یا اینکه اصلا جوابی دریافت نکنیم!
البته باید توجه داشت که نباید خیلی به جوابهایی که از طریق شبکه های اجتماعی می گیریم اهمیت دهیم اما وقتی پیوسته درخواست دوستی ما توسط دیگران رد شود خیلی توی ذوقمان می خورد، این بود که من چهار دلیل عمده ای که افراد درخواست دوستی ما را رد می کنند یادداشت کردم، بیایید نگاهی به آنها بیندازیم:
۱-شبکه های اجتماعی با دنیای واقعی فرق می کنند.
در دنیای واقعی قبل از اینکه باب آشنایی با کسی را باز کنیم ابتدا او را برانداز می کنیم که ببینیم آیا نشانه کلامی یا غیر کلامی دال بر علاقه متقابل می یابیم یا نه. اما در شبکه های اجتماعی قاعدتا درخواست دوستی ما کورکورانه است زیرا تنها اطلاعاتی که از طرف مقابل داریم چند عکس و کمی اطلاعات کلی است که در پروفایل او نوشته شده. لذا نمی توانیم حدس بزنیم آیا طرف مقابل به درخواست ما جواب مثبت خواهد داد یا خیر؟ یا اصلا طرف مقابل علاقه ای به قرار گذاشتن دارد یا صرفا من باب وقت گذرانی عضو این شبکه اجتماعی شده است؟
۲-غیر قابل اطمینان بودن این شبکه ها
افراد معمولا در شبکه های اجتماعی خیلی محتاط تر و تودار تر از دنیای واقعی هستند (سولر,۲۰۰۴) مخصوصا وقتی که قرار باشد با یک غریبه آشنا شوند( نسبت به وقتی که مثلا در پیام رسان ها با افراد آشنا صحبت می کنند).
گذشته از این، فاصله زمانی که بین افراد وجود دارد باعث می شود آن حس صمیمیت لازم برای یک دوستی بوجود نیاید مثلا وقتی یک پسر آمریکایی با یک دختر نیوزیلندی آشنا می شود بجز زبان تقریبا مشترکشان، دیگر چه چیز مشترکی برای صحبت کردن دارند؟ اینجا روز است و آنجا شب، اینجا لق لق گرماست و آنجا سوز زمستان. به این دلیل معمولا افراد درخواست دوستی از مکان های دور را نادیده می گیرند.
۳-خواص شبکه های اجتماعی
ناپدید شدن، آنلاین نشدن، جواب ندادن و بلاک کردن بدون هیچ دلیلی، بوفور در شبکه های اجتماعی رخ می دهد. پایشی که در این زمینه از وبسایت های دوست یابی انجام شده نشان می دهد ۸۰ درصد افراد ۱۸ تا ۳۳ سالی که از این شبکه ها استفاده می کنند چنین تجربه ای را داشته اند (مکلین,۲۰۱۶). یکی از دلایل این مسئله این است که در شبکه های اجتماعی اینچنینی، افراد ناشناسند و لذا مسئولیتی احساس نمی کنند پس هرگاه که اراده کنند با یک کلیک افراد را از دنیای خود به بیرون پرت می کنند.
۴-تفاوت در الگوهای تصمیم گیری
نظریه ” مدیریت خطا ” (هسلتون و باس,۲۰۰۰) عنوان می کند؛ زنانی که در انتخاب دوست (همسر آینده ) اشتباه می کنند نسبت به مردانی که همین اشتباه را می کنند، عواقب به مراتب سنگین تری را تحمل می کنند. بهمین دلیل زنان معمولا در انتخاب دوست احتیاط بیشتری به خرج می دهند ولی بعکس مردان در انتخاب دوست در شبکه های اجتماعی همان دقت معمول را هم اعمال نمی کنند. لذا اگر بخواهیم این نظریه را به شبکه های اجتماعی تعمیم دهیم؛ مردان به هر زنی که می رسند یک درخواست دوستی برایش ارسال می کنند و زنان هم بیشتر این درخواست ها را رد می کنند یا نادیده می گیرند.
منابع:
Fiore, A. T., Taylor, L. S., Zhong, X., Mendelsohn, G. A., & Cheshire, C. (2010). Who’s right and who writes: People, profiles, contacts,and replies in online dating. Retrieved from http://www.computer.org/csdl/proceedings/hicss/2010/3869/00/index.html.
Haselton, M. G. & Buss, D. M. (2000). ‘Error management theory: A new perspective on biases in cross-sex mind reading’ Journal of Personality and Social Psychology, 78 (1), 81-91.
Hitsch, G. J., Hortaçsu, A., & Ariely, D. (2010). What makes you click? Mate preferences in online dating. Quantitative Marketing and Economics, 8, 393–۴۲۷٫
Maclean, K. (2016). ‘POF survey reveals 80% of Millennials have been Ghosted’ Retrieved from http://blog.pof.com/2016/03/pof-survey-reveals-80-millennials-ghosted/ June 2017.
Suler, J. (2004). ‘The Online Disinhibition Effect’ Cyberpsychology and Behaviour, ۷ (۳), ۳۲۱-۳۲۶٫
نویسنده: دکتر مارتین گراف
پژوهشگر از دانشگاه ساوت ولز
منبع: PSYCHOLOGY TODAY
مترجم: حمید ابراهیمی زاده
لطفاً این مطلب را به اشتراکگذاری بگذارید!
- برای چاپ کردن کلیک کنید (در پنجرۀ تازه باز میشود)
- برای به اشتراک گذاشتن در رددیت کلیک کنید (در پنجرۀ تازه باز میشود)
- Click to share on Skype (در پنجرۀ تازه باز میشود)
- برای اشتراکگذاری روی WhatsApp کلیک کنید (در پنجرۀ تازه باز میشود)
- برای اشتراکگذاری روی Telegram کلیک کنید (در پنجرۀ تازه باز میشود)
- برای اشتراکگذاری روی تامبلر کلیک کنید (در پنجرۀ تازه باز میشود)
- کلیک نمایید تا روی Pocket اشتراک گذاشته شود (در پنجرۀ تازه باز میشود)
- برای اشتراکگذاشتن فیسبوک خود کلیک کنید (در پنجرۀ تازه باز میشود)
- کلیک کنید تا روی گوگل+ به اشتراک گذاشته شود (در پنجرۀ تازه باز میشود)
- برای به اشتراک گذاشتن در توییتر کلیک کنید (در پنجرۀ تازه باز میشود)
- برای به اشتراک گذاشتن روی لینکداین کلیک کنید (در پنجرۀ تازه باز میشود)
- برای اشتراکگذاری رو هم میهن کلیک کنید (در پنجرۀ تازه باز میشود)
- برای اشتراکگذاری رو فیسنما کلیک کنید (در پنجرۀ تازه باز میشود)
- برای اشتراکگذاری رو کلوپ کلیک کنید (در پنجرۀ تازه باز میشود)
جستجو در سایت
- دانلود طنز سیاسی دکتر سلام ۱۶۹
- دانلود سخنرانی حجه الإسلام معمار منتظرین – ...
- ترجمان – رنج تو نامی دارد
- باید به اربابان رایانهای جدید خوشامد بگوییم
- پرونده: مخدرها، از میدان جنگ تا پسکوچههای ...
- باشگاه اندیشه › وداع با تمامیتخواهی فرهنگی
- نسخۀ صوتی: حسرت برای گذشتهای که هرگز نبوده
- باشگاه اندیشه › منطقباورانی اسیرِ جادوی ...
- آیا رباتها آزادمان خواهند کرد؟
- مخترع «واقعیت مجازی» میگوید همین حالا ...
آخرین دیدگاهها
- محدثه در همه چیز در مورد عروسکهای سکسی لولیتا
- ناشناس در دانلود قسمت دوازدهم مستند خارج از دید
- فرزانه در دانلود سخنرانی حجه الإسلام معمار منتظرین – محرم ۹۷
- بینام در انجمن گپ و گفت خریداران کلیه
- مجتبی در انجمن گپ و گفت خریداران کلیه
دیدگاه ها (0)