پاک کردن میگو و رگ سیاه زیر شکم میگو روزهایی که بسیاری از مردم میگو را ملخ دریایی مینامیدند و از آن میگریختند، مدت هاست که سپری شده است. در حقیقت نام ملخ دریایی پر بیراه هم نبود، زیرا خود مردم جنوب ملخ را “میگ” مینامند و “او” هم در لهجه آنها حرف معرفه و […]
پاک کردن میگو و رگ سیاه زیر شکم میگو
روزهایی که بسیاری از مردم میگو را ملخ دریایی مینامیدند و از آن میگریختند، مدت هاست که سپری شده است. در حقیقت نام ملخ دریایی پر بیراه هم نبود، زیرا خود مردم جنوب ملخ را “میگ” مینامند و “او” هم در لهجه آنها حرف معرفه و تصغیر است. امروز میگو از خوردنیهای نغز شناخته میشود و خریدار فراوان دارد، ولی خوردن خرچنگ و لابستر هنوز میان مردم ما رواج نگرفته است، در حالیکه در خلیج فارس از این جانوران هم بسیار پبدا میشود.
میگو از لحاظ بازرگانی براساس اندازه و درشتی درجه بندی میشود و به صورت یخی یا تازه و با سر یا سرزده، بسته بندی شده و به بازار عرضه میگردد. انواع غذاهای خوشمزه را میتوان با میگو درست کرد، از دوپیازه میگو گرفته که غذایی بوشهری است تا میگوی سوخاری، پلو میگو و انواع غذاهای فرنگی. بزرگترین دغدغه در استفاده از میگو، پاک کردن آن است که چون افراد زیادی روش اصولی آن را نمیدانند از خوردن میگوی تازه اجتناب کرده و نوع بسته بندی فریز شده آن را انتخاب میکنند و خود را از خوردن پرخاصیت ترین غذای دریایی بی بهره میسازند. همین مساله باعث شد تا در این مطلب شما را با آموزش تصویری و اصولی پاک کردن میگو در منزل و خارج کردن رگ سیاه زیر شکم و پشت کمر آن آشنا سازیم.
میگو از لحاظ بازرگانی براساس اندازه و درشتی درجه بندی میشود و به صورت یخی یا تازه و با سر یا سرزده، بسته بندی شده و به بازار عرضه میگردد. انواع غذاهای خوشمزه را میتوان با میگو درست کرد، از دوپیازه میگو گرفته که غذایی بوشهری است تا میگوی سوخاری، پلو میگو و انواع غذاهای فرنگی. بزرگترین دغدغه در استفاده از میگو، پاک کردن آن است که چون افراد زیادی روش اصولی آن را نمیدانند از خوردن میگوی تازه اجتناب کرده و نوع بسته بندی فریز شده آن را انتخاب میکنند و خود را از خوردن پرخاصیت ترین غذای دریایی بی بهره میسازند. همین مساله باعث شد تا در این مطلب شما را با آموزش تصویری و اصولی پاک کردن میگو در منزل و خارج کردن رگ سیاه زیر شکم و پشت کمر آن آشنا سازیم.
مراحل پاک کردن میگو
- مطابق شکل زیر، با یک دست قسمت سر میگو را گرفته و با دست دیگر بدنه آن را، سپس با ضربهای سر را کشیده تا از بدنه آن جدا شود.
- پاهای زیر میگو را در دست گرفته و با ضربهای سریع به سمت بیرون بکشید تا از بافت آن جدا شود.
- انگشتان شست خود را زیر پوسته میگو انداخته و با زدن ضربهای به سمت بیرون پوسته را بشکنید، سپس در امتداد میگو شصت خود را زیر پوسته حرکت دهید و در نهایت آن را جدا کنید.
- معمولا برای تهیه میگوی سوخاری یا کبابی، دم آن گرفته نمیشود، ولی در صورتی که مایلید دم میگو را نیز جدا کنید، قسمت اتصال دم به بدنه میگو را بین انگشتان خود بگیرید و کمی فشار دهید، سپس محکم به سمت بیرون بکشید، قسمت دم میگو با گوشت داخلی آن کاملا از میگو جدا شده و مابقی آن که بدنه میگو است کاملا تمیز باقی میماند.
گرفتن رگ سیاه زیر شکم و پشت کمر میگو
در ادامه مراحل پاک کردن میگو، پس از گرفتن پوسته میگو، باید رگ پشت کمر آن گرفته شود، زیرا اکثر عوامل بیماریزا در این قسمت از بدن میگو جمع میشود و کارشناسان با بررسی مدفوع میگوها مواردی مانند مواد شیمیایی و سمی در آنها شناسایی کردهاند. برای گرفتن رگ پشت کمر میگو با استفاده از یک چاقو با تیغه نازک به روش زیر عمل کنید:
- با چاقو بر روی تیغه پشت میگو یک برش کم عمق ایجاد کنید، برش نباید عمیق باشد و یک خط برش کم عمق در امتداد تیغه کافی است.
- پس از ایجاد برش در پشت میگو، دو طرف آن را به سمت خارج کمی فشار دهید تا خط برش باز شود. یک رگ سیاه قابل مشاهده است، البته این رگ در همه میگوها وجود ندارد بنابراین لازم نیست برش را عمیقتر کنید، چون در غیر اینصورت میگو از هم پاشیده میشود.
- چاقو را زیر رگ انداخته و حرکت دهید تا از بافت میگو جدا شود. سپس چاقو را در زیر رگ و در قسمت سر رگ که محکمتر است نگه دارید و محکم به سمت بیرون بکشید تا تمام رگ خارج شود.
- بعضی از میگوها که پرورشی هستند علاوه بر رگ پشت کمر، در قسمت زیر شکم هم رگ سیاهی دارند که باید به همان روش فوق گرفته شود.
- میگوی پاک شده را در یک صافی ریخته و زیر آب سرد بشویید تا اگر چیزی از پوسته، روی آن مانده شسته شده و کاملا تمیز شود.
نحوه نگهداری میگو
بهتر است میگو را به صورت تازه استفاده کنید، ولی در صورت تمایل میتوانید میگوهای پاک شده را فریز کنید و در زمان نیاز از آنها استفاده نمایید. برای نگهداری میگو در فریزر، بهتر است آن را آبپز کنید، برای این منظور:
- ۲ لیتر آب و ۶-۵ قاشق نمک را در قابلمه بر روی حرارت بالا به جوش آورید.
- ۱ کیلوگرم میگو را در آب جوش ریخته و فرصت دهید تا ۱۲-۱۰ دقیقه در آب بجوشد.
- سپس میگو را در آبکش ریخته و صبر کنید تا آب آن خارج شده و خنک شود.
- میگو را به اندازه هر نوبت پخت، در کیسههای فریزر ریخته و پس از خارج کردن هوای کیسه، دهانه آن را گره بزنید.
- کیسه فریزر را در یک کاغذ روزنامه پیچیده و در فریزر بگذارید.
- میگو به این روش تا حدود ۳ ماه کمابیش تازه میماند.

لطفاً این مطلب را به اشتراکگذاری بگذارید!
- برای چاپ کردن کلیک کنید (در پنجرۀ تازه باز میشود)
- برای به اشتراک گذاشتن در رددیت کلیک کنید (در پنجرۀ تازه باز میشود)
- Click to share on Skype (در پنجرۀ تازه باز میشود)
- برای اشتراکگذاری روی WhatsApp کلیک کنید (در پنجرۀ تازه باز میشود)
- برای اشتراکگذاری روی Telegram کلیک کنید (در پنجرۀ تازه باز میشود)
- برای اشتراکگذاری روی تامبلر کلیک کنید (در پنجرۀ تازه باز میشود)
- کلیک نمایید تا روی Pocket اشتراک گذاشته شود (در پنجرۀ تازه باز میشود)
- برای اشتراکگذاشتن فیسبوک خود کلیک کنید (در پنجرۀ تازه باز میشود)
- کلیک کنید تا روی گوگل+ به اشتراک گذاشته شود (در پنجرۀ تازه باز میشود)
- برای به اشتراک گذاشتن در توییتر کلیک کنید (در پنجرۀ تازه باز میشود)
- برای به اشتراک گذاشتن روی لینکداین کلیک کنید (در پنجرۀ تازه باز میشود)
- برای اشتراکگذاری رو هم میهن کلیک کنید (در پنجرۀ تازه باز میشود)
- برای اشتراکگذاری رو فیسنما کلیک کنید (در پنجرۀ تازه باز میشود)
- برای اشتراکگذاری رو کلوپ کلیک کنید (در پنجرۀ تازه باز میشود)
جستجو در سایت
- دانلود طنز سیاسی دکتر سلام ۱۶۹
- دانلود سخنرانی حجه الإسلام معمار منتظرین – ...
- ترجمان – رنج تو نامی دارد
- باید به اربابان رایانهای جدید خوشامد بگوییم
- پرونده: مخدرها، از میدان جنگ تا پسکوچههای ...
- باشگاه اندیشه › وداع با تمامیتخواهی فرهنگی
- نسخۀ صوتی: حسرت برای گذشتهای که هرگز نبوده
- باشگاه اندیشه › منطقباورانی اسیرِ جادوی ...
- آیا رباتها آزادمان خواهند کرد؟
- مخترع «واقعیت مجازی» میگوید همین حالا ...
آخرین دیدگاهها
- محدثه در همه چیز در مورد عروسکهای سکسی لولیتا
- ناشناس در دانلود قسمت دوازدهم مستند خارج از دید
- فرزانه در دانلود سخنرانی حجه الإسلام معمار منتظرین – محرم ۹۷
- بینام در انجمن گپ و گفت خریداران کلیه
- مجتبی در انجمن گپ و گفت خریداران کلیه
دیدگاه ها (0)